Historie

Het ontstaan van BKC

In het jaar 1979 is door Marinus van Roekel Senior de eerste kalverstal in Ochten gebouwd en is het bedrijf de Samenwerking Ochten bv opgericht. In het jaar 1984 is dit bedrijf uitgebreid met de oprichting van het Betuws Kalver Centrum bv (BKC) in Ochten door zoon Wim van Roekel. Dit bedrijf richt zich volledig op de handel in kalveren.  

Roodvlees

Eind jaren ’80 werd eveneens gestart met de handel van stieren. Er vond met name import plaats van het ras blonde d’Aquitaine. De stierenmesterij werd hiermee beleverd.

Rosé kalfsvlees

Vanaf de jaren ’90 is BKC te Ochten gespecialiseerd in het houden van rosé kalveren. De mesterij is in de loop der jaren in samenwerking met toeleveranciers fors uitgebreid. Hierbij werden karkassen zowel aan slachterijen als aan grossiers verkocht, zoals ketenpartner Hans Roerink.  

Oprichting Veal Fine

In de afgelopen 15 jaren is de relatie tussen BKC te Ochten en Hans Roerink gestaag uitgebreid. Voor Hans Roerink is een constante en voldoende aanlevering van de gewenste kwaliteit vleeskalveren van groot belang. Daarnaast is het de wens van Wim van Roekel om de organisatie met de instroom van de derde generatie te verbreden.

Per 1 november 2013 gaan de bedrijven BKC te Ochten en Hans Roerink daarom samen verder onder de keten naam Veal Fine.

© Veal Fine Livestock bv 2024 Contact |  Privacy |  Algemene Voorwaarden VEAL FINE